woensdag 30 oktober 2013

Openbaar vervoer 2

Ik wil een aantal mooie momenten in het openbaar vervoer met jullie delen.

- Een gehele bus die je gaat helpen om bij je eindbestemming te komen. In Griekenland in een bus waarin bijna iedereen grieks sprak probeerden wij bij onze bestemming te komen. De hele bus begon ons te helpen, ze riepen door de bus of iemand engels kon. Iemand stond op en iedereen begon er zich mee te bemoeien. Erg gaaf dat iedereen jou zo graag wil helpen.


- Eten aangeboden krijgen in de trein. We zaten voor twee dagen in de trein van Kroatië naar Macedonië. Ik had ontzettend weinig gegeten en was erg moe van het reizen. Ik zag er waarschijnlijk niet uit. Een gezin tegenover mij in de trein waarvan we direct konden zien dat ze het niet breed hadden bood mij op een gegeven moment eten aan. Zulke gebaren kan ik altijd waarderen.

- Door een chauffeur uitgenodigd worden om mee te gaan zwemmen op een paradijselijk plekje. We twijfelden en het voelde niet helemaal goed toen hij ons uitnodigde, maar we gingen toch mee. Uiteindelijk nog een jong stel opgehaald die ook mee gingen. Met z'n vijven hebben we een hele leuke middag beleefd. Een dag om niet te vergeten.



Heerlijk om te ervaren dat mensen elkaar willen helpen. Ik wil ook graag mensen helpen als dit mogelijk is en het is fijn om het terug te krijgen. Zeker als je aan het reizen bent. Kleine gebaren kunnen mij gelukkig maken!

maandag 28 oktober 2013

Toekomstplannen

Dames en Heren! Waarschijnlijk alleen maar dames, maar daar hebben we het nu niet over. Ik zou graag jullie aandacht willen hebben. Mijn vriend en ik hebben een beslissing genomen waar ik zelf heel erg blij van word! Nee, we willen geen kinderen krijgen. Het heeft te maken met reizen!

Ik wil al een tijdje plannen maken voor de toekomst. Ik wil gaan reizen en wil daar naar toe werken. Ik vind de voorpret leuk en wil daarom graag plannen maken. Dit keer hebben we wel heel erg ver vooruit gepland, maar ik hoop dan ook dat er tussendoor nog genoeg tripjes komen.

We hebben samen besloten om over twee jaar (eigenlijk duurt dit nog veel te lang, maar oké) te gaan reizen. We zitten eraan te denken om minstens een half jaar weg te gaan. We willen seizoenswerk gaan doen en daarna reizen. Een droom van ons is om dit uiteindelijk te kunnen afwisselen, dus dat we vaker seizoenswerk gaan doen om daarna weer verder te gaan reizen.

Wel zijn dit onze ideeën op dit moment. Alles kan veranderen en we zetten nog niks 100% vast. Alleen we hebben nu wel een doel om naar toe te werken. We kunnen nu bezig gaan met bestemmingen, mogelijke seizoenswerk, sparen etc. Het voorpret mag beginnen! We hebben al een idee voor seizoenswerk, maar daar moet ook nog het een en andere voor uitgezocht worden. Waar ik voornamelijk benieuwd naar ben is welke landen we kiezen na ons eerste seizoenswerk. Alles staat nog open! Jullie worden ieder geval op de hoogte gehouden!

zaterdag 26 oktober 2013

Mijn eigen snowboard

Ik heb een tijd geleden iets spontaans gedaan. Mijn vriend is op het moment obsessed met snowboarden. Hij is allemaal informatie aan het opzoeken, hij probeert zoveel mogelijk indoor te snowboarden en hij heeft zelfs zijn eigen snowboard gekocht. Ik ben stiekem een beetje meegesleurd in zijn enthousiasme en ben ook opzoek gegaan. Alleen ik zocht wel naar een goedkope board. Ik vond op het internet een Burton board die speciaal voor beginners is. Geweldig!

Vandaag wil ik mijn eigen board aan jullie voorstellen!
Genie / Burton


Nu nog alleen bindingen en boots. Ik kan niet wachten om mijn board uit te proberen!

woensdag 23 oktober 2013

Openbaar vervoer 1

Openbaar vervoer zorgt ervoor dat ik gemakkelijk van punt A naar punt B kan komen. Ik vind het een geweldige uitvinding en maak er veel gebruik van. Treinreizen vind ik geweldig, reizen met de bus vind ik steeds leuker en reizen via een boot moet ik nog steeds aan wennen. Openbaar vervoer geeft mij veel voordelen. Ik kan veel zien van de omgeving, je hebt mensen om je heen en je kan uit en instappen wanneer je wil. De laatste jaren heb ik redelijk veel gereisd via het openbaar vervoer en een aantal dingen meegemaakt.



Leukste treinrit
Dit was de trein van Budapest naar Zagreb. In deze trein zaten veel backpackers. Contact maken ging gemakkelijk en er werden veel verhalen uitgewisseld. De trein was erg gezellig! Wel was het rustig genoeg zodat we een eigen cabine hadden en dus lekker met z'n tweeën konden zijn als we dit wilden.

Minst leuke treinrit
Zeker weten de trein van Zagreb helemaal naar Skopje. We hadden een nachttrein van Zagreb naar Belgrado en daarna moesten we nog een gehele dag in de trein zitten naar Skopje toe. We hebben uiteindelijk twee dagen gereisd. Alleen twee dagen reizen is al slopend, maar we zijn in de nachttrein ook nog eens bestolen. Ik met mijn slaaphoofd ga midden in de nacht naar de wc en laat onze cabinedeur wijd open staan. Als ik terug kom ga ik gewoon verder slapen, maar net voordat de trein aankwam miste ik mijn toilettas. We hebben mijn toilettas uiteindelijk terug gevonden in de prullenbak. Ik moest wel even lachen dat de dief zo stom is geweest om mijn toilettas te gaan stelen. Ik hoorde later dat dieven vaak kleine tasjes stelen, want daar zit vaak de waardevolle spullen in. Bij mij gelukkig niet ;)



Mooiste treinrit
Als laatste wil ik mijn mooiste treinrit vertellen. Ik was deze zomer in Italië bij Venetië in de buurt. Alles is daar plat, het lijkt soms wel Nederland. Ik ging voor twee daagjes naar Trieste met de trein. Ik had niks speciaal verwacht, maar hoe dichter bij Trieste, hoe meer bergen ik om me heen zag. Hier werd ik echt helemaal gelukkig van! Aan de ene kant van mij zat de zee en aan de andere kant van mij zag ik bergen. Super mooi! Het mooiste moment vond ik nog dat ik het stadje Trieste vanuit de trein zag en daarachter kon ik Slovenië en Kroatië ook zien liggen.

Hebben jullie nog een treinervaring om te delen?

maandag 21 oktober 2013

Fluffy Findings

1. De vetste vliegvelden ter wereld via bnn - Wat zou ik graag het vliegveld van Kuala Lumpur willen bekijken!

2. Meester Bart - Ik volg meester bart al wat langer, maar ik blijf het geweldig vinden. Hij stond laatst bij TEDX in Amsterdam.

3. Wereldkaart - Ik kwam via Annemerel een wereldkaart tegen, waarin bij ieder land is gezet waarin hun het 'beste zijn. Dat vind ik zelf wel erg interessant!

4. Burton website - Laatste tijd ben ik veel met wintersport bezig en bezoek wel een aantal keren de burton website. Veel informatie te vinden en als webdesigner ben ik erg te spreken over de website! De zoekfunctie alleen al is vet!

zaterdag 19 oktober 2013

Movies: September

Een beetje laat, maar welke films heb ik allemaal in september gezien?


Wreck-It Ralph / Monster Inc / Escape from Planet Earth / Epic / POTC: On Strangers Tides / The Kings of Summer / This Is the End / Hotel Transylvania / The Bling Ring / The Hangover Part 3 / The Croods / Mud / Olympus Has Fallen

Maand September was een animatie maand. Van de 13 films zijn er 6 animatie! Ik had deze maand veel zin in animatiefilms. Wat kan ik zeggen over mijn gekeken films van deze maand? Ik vond ze allemaal niet geweldig, maar ook niet afschuwelijk. Ze waren allemaal wel vermakelijk om te kijken. Oh, wacht! Behalve Monster Inc ofcourse, die kwam er wel boven uit. Ik heb al zin om Monster University te gaan kijken!

donderdag 17 oktober 2013

Time to Relax

Heerlijk, ik kan weer ademhalen. De laatste 2 weken waren ontzettend druk voor mij. Drukke en lange dagen op het werk en daarnaast had ik ook nog een deadline voor een website. De deadline heb ik gehaald en op werk is het ook weer iets rustiger. Vandaag heb ik een dag vrij en blijf ik de gehele dag lekker thuis op de bank. Ik ga er van genieten en ga lekker even weer wat rondsnuffelen op verschillende blogs. Ik heb jullie gemist!

Hierboven een sneakpeak in my life. Twee 'halve' screenshots van de website waarvan ik afgelopen tijd druk mee bezig was.

dinsdag 8 oktober 2013

Note to self: Relax!

Een fulltime baan is erg wennen. De eerste maand was het erg rustig, maar deze maand is het ontzettend druk. Ik heb naast mijn fulltime baan nog een aantal projecten en wil ik ook graag mijn sociale leven behouden. Vorige week was alles erg moeilijk te combineren, maar als het goed is krijg ik deze week weer wat meer tijd. Dan kan ik dus hopelijk ook weer even bezig met Not That Fluffy.
Ik ben erg benieuwd hoe andere bloggers een fulltime baan ervaren!

Vandaag heb ik een vrije dag en deze zit al weer helemaal volgepland, hopelijk vind ik vandaag nog even een rust momentje!

vrijdag 4 oktober 2013

Onvertaalbare woorden

Ik ben iets tegen gekomen op het internet wat ik graag met jullie wil delen! Ik vind het altijd leuk om woorden tegen te komen die moeilijk zijn om te vertalen naar andere landen. Ik heb zo ook wel eens in het Engels veel tijd besteed om uit te leggen wat gezelligheid is.

Geniet mee met woorden die niet vertaalbaar zijn!




Voor alle woorden kan je hier klikken. De website is trouwens ook leuk om rond te klikken.

woensdag 2 oktober 2013

"A goal without a plan is only a wish"



Wat is jou wens? Wat zijn jou dromen? Heb je er al een plan voor? Maak van je wens een doel en zorg voor een plan om dit realiteit te maken.

Ik kwam deze quote met toeval tegen. Ik maak graag doelen voor mezelf. Door mijn doelen en todo-lists hou ik focus op mijn dromen en probeer ik ze uit te laten komen. Ik kon het dan ook niet laten het bovenstaande design te maken.